Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!
Deser z tofu?
Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i
nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego
świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy - także dla alergików. Nie
zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i
efektowny.
składniki
100 g bezglutenowych
biszkoptów 3Pauly
400 g tofu
150 g ciemnej
czekolady
2-3 łyżki
syropu ryżowego lub miodu
Chili w
proszku (opcjonalnie)
Dowolne owoce
i cynamon do dekoracji
Przygotowanie:
- Zblendować tofu na gładko
2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu
- Dodać syropu ryżowego lub miodu i
doprawić odrobiną sproszkowanego chilli
- Ponownie wymieszać i odstawić do
lodówki na ok godzinę
- Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na
spodzie w naczyniach deserowych
- Krem wyciągnąć z lodówki
przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem
Ilość porcji
4. Czas przygotowania ok 80 min.
Komentarze
Prześlij komentarz