Zdrowa przekąska dla małych i dużych łasuchów
Zdrowe słodycze przygotowane w domu to kulinarny hit, który
sprawdza się w codziennym menu każdego małego i dużego łakomczucha. To ulubiona
słodka przekąska przygotowywana przez rodziców, dbających o zdrowe nawyki
żywieniowe swoich dzieci. To także nie obciążające wyrzutami sumienia łakocie dla
osób dbających o linę i dobrą formę. Poniżej propozycja na lekkie, naturalnie
słodkie batoniki bakaliowe z bananami. Zero dodatku cukru i same naturalne
składniki z pewnością zadowolą rodziców i miłośników zdrowych słodyczy i
zachęcą do wypróbowania przepisu.
Składniki
na 10 sztuk:
2 dojrzałe banany
50 ml oleju
125 g płatków śniadaniowych Junior Musli Holle
15 g rodzynek
15 g żurawiny
30 g mąki
2 dojrzałe banany
50 ml oleju
125 g płatków śniadaniowych Junior Musli Holle
15 g rodzynek
15 g żurawiny
30 g mąki
Przygotowanie:
Banany pokroić
na małe kawałki, dodać mąkę, płatki, bakalie i olej. Całość dobrze wymieszać i
wyrobić na spójna masę. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia wyłożyć ciasto uformowane w ok 10 szt. batonów. Batoniki
piec 15-20 minut na środkowych szynach w piekarniku.
Porada:
Ciasto można wzbogacić ulubionymi bakaliami i
formować w dowolne kształty. Miłośnicy słodszych wypieków mogą dosłodzić masę
łyżką miodu.
Smacznego!
Więcej o diecie maluchów na Holle.pl
Komentarze
Prześlij komentarz